Info TARGET Push Client released voor Cameraschild netwerken

Versie 1.2.6.7 van de InfoTARGET Mobiele Push Client is deze week geïnstalleerd op meer dan 14 vaste camera posities in en rond de stad Kortrijk. (Zuid West-Vlaanderen)

De nieuwe release van de InfoTARGET Client maakt van uw Mobiele camera, die normaal zelf de logica bevat om de HITS af te handelen, op basis van Blacklists die worden opgeladen, een VASTE

InfoTARGET Pusch Client voor cameranetwerken
InfoTARGET Push Client voor cameranetwerken

ANPR camera. Deze Unit kan vervolgens aangesloten worden op de lokale verwerkingsserver van de Politiezone (LIT) of de proviciale server van de federale component (PIT), bvb in het Sicad NOC. Voordeel bij dit type van Camera’s (zoals het type Raven van de fabrikant Clear Tone, UK) – geïnstalleerd door RTS nv uit Ieper – werkt autonoom. De beveiligde overdracht van de nummerplaten verloopt immers via een 3G/4G verbinding, wat de aanleg van dure internet lijnen van en naar de camera positie’s overbodig maakt. De total cost of ownership voor dergelijke camera positie (ANPR) komt daarmee richting €10K ! Een vaste stroomaansluiting op een bestaande verlichtingspaal (EANDIS) zorgt voor de voeding van de camera.

De afmetingen van de nieuwe generatie camera’s zijn dermate klein geworden dat ze nog nauwelijks opvallen in het straatbeeld. Lokaal of Centraal stelt de InfoTARGET Push Client dus alle gelezen nummerplaten ter beschikking van de dispatchings. De gelezen nummerplaten worden afgetoetst op ‘gekende lijsten’ en veroorzaken op die manier een HIT, die door de ploegen op het terrein verder kunnen worden afgehandeld. De Client is een variante op de reeds gebruikte InfoTARGET Mobiele Client in de voertuigen van de zone’s die ter plaatse, in het voertuig, de aandacht vragen aan de ploegen bij een HIT.

 

Actueel verwerken de vaste ANPR systemen in en rond Kortrijk meer dan 2.000 gelezen nummerplaten per dag, de positie’s zijn strategisch gekozen, de gelezen nummerplaten dienen de real time Dispatching activiteiten en de Recherche activiteiten van de zone’s.

De configuratie van de Client software en opvolging kan gebeuren van op afstand, gebruik makende van software waarmee de operatoren of technici via het mobiele netwerk de schermen overnemen van de verwerkingseenheden in deze camera’s.

11-02-2017 11-02-20

Info Politie Zone Vlas, Kortrijk : Lokaal Informatie Kruispunt Pz Vlas (lik@pzvlas.be)