Evenementen

Predictive Policing InfoSUITE module op InfoPOL 2017

INFOPOL 2017 – Kortrijk XPO

Sinds de start in 1995 groeide INFOPOL uit van een regionaal initiatief tot dé referentie in uitrusting van politie-, bewakings- en veiligheidsdiensten voor alle aankoopverantwoordelijken en beslissingsnemers uit de volledige veiligheidsketen binnen de Benelux.

Op XPO112 worden alle diensten en producten gepresenteerd die nodig zijn voor een interventie bij een ramp, ongeval, brand of andere dringende interventie. Dit vanaf de binnenkomende oproep op het noodnummer 112 tot het binnenbrengen van de patiënt  in de spoedafdeling of het neutraliseren van de ramp.

Ris nv toont er de intelligente B.I. Module InfoREAD+

Het team van Real Internet Solutions neemt dit keer terug deel aan deze prestigieuze beurs, en dit voor de vierde keer. Wij zijn te gast op de stand van de Politiezone VLAS (Kortrijk), samen met BARCO. U kan er een opstelling zien van de nieuwe dispatching ruimte van de zone Vlas, en naast het VMS (Video Management Systeem) van de zone, ook de ANPR camera’s van het West Vlaams Camera schild in werking zien. Ris toont er je de nieuwste versie van hun real Time InfoDISPATCH module, en de pre-release van InfoREAD+.

U kan er verder alle ANPR en Police ERP modules in werking zien.

 

INFOPOL

infocop

 

Net zoals in 2009 waren RIS en de Politiezone Vlas actief aanwezig op de 9de editie van INFOPOL.

De aanwezigheid op de vakbeurs werd in het kader van de PPS, uitgebreid met de aanwezigheid van de tablet leverancier Mobile vision.
De voorgestelde producten InfoCOP – InfoDOC en InfoDOC – alsook het gebruik van de zogenaamde Tablet PC’s – konden op ruime belangstelling rekenen bij collega’s en geïnteresseerden.

Tijdens de beurs werd de Publiek-Private Samenwerking (PPS) met de Pz Vlas in de verf gezet. De aanwezigheid op de stand van de bedrijven  RIS Belgium  (www.ris.be) en Mobile Vision (www.mobilevision.be) bracht de samenwerking tot een hoogtepunt.

Stand 288 in halle 2 werd alvast druk bezocht ! Het ganse opzet mag dan ook als een voltreffer van formaat aanzien worden !

 

POC Proof Of Concept oefening

Onder impuls van de pz gavers werd dd 26-02-2013 in samenwerking met de deelnemende politiezones een POC (proof of concept) opgezet tbv de operationele implementatie van het digitaal informatieplatform “InfoTARGET”.

InfoTARGET betreft een dynamisch, interactief en snel hanteerbare tool om op structurele, transparante wijze gegevens inzake potentiele TARGET’s te kunnen voeden en, te kunnen raadplegen. De tool die grensoverschrijdend kan gevoed en geraadpleegd worden, zorgt mede voor een uniek platform inzake de strijd tegen de grenscriminaliteit -en is supralokaal te benaderen. De erin opgenomen informatie bevat in hoofdzaak informatie omtrent nummerplaten van vervoermiddelen die gekoppeld zijn aan (potentiele) verdachten, overtreders, wanbetalers … De TARGETS vragen bijzondere aandacht vanuit operationeel politioneel oogpunt. De tool kan grensoverschrijdend gevoed en geraadpleegd worden en zorgt mede voor een uniek platform inzake de strijd tegen de grenscriminaliteit.

Deelnemende politiezones pz gavers – pz vlas – pz midow – pz grensleie – pz riho – pz mira – zp comines-warneton – zp mouscron in een PPS met Real Internet Soolutions – RIS nv.

Doel van de POC (proof of concept) was oa. het uittesten van de omgeving “InfoTarget” en het vinden van antwoorden op volgende vragen :
– Is de omgeving bruikbaar met of zonder ANPR (Automatic Number Plate Recognition systems)?
– Is de omgeving bruikbaar op de gangbare mobiele hardware in de zones: Terminal, tablets (iPad, Samsung, …), MDT, … ?
– Zijn de verschillende lijsten in de omgeving werkbaar ?
– Geeft de opzoeking van een entiteit via het systeem een correct resultaat (HIT / NO HIT) ?
– Is er een correcte mogelijkheid om de HIT af te werken binnen het systeem (via het forum) ?

Het resultaat van de POC kon als een absoluut succes worden bestempeld! Alle verwachtingen werden ingevuld en de perceptie van deelnemende politieactoren was unaniem positief !

RIS zet zodoende de ontwikkelingen verder en zal de omgeving nog verder afstemmen op de behoeften van het terrein.

Publieksdag nieuw politiecommissariaat pz gavers

RIS verleent zijn medewerking aan het opendeurevent van de pz Gavers dat doorgaat dd 30/09/2012. Het gebeuren wordt georganiseerd ten behoeve van de ingebruikname van het nieuwe politiecommissariaat dat gelegen is in de Deerlijksesteenweg 43 te 8530 HARELBEKE.

RIS en zijn medewerkers zullen er o.m. het product InfoCOP demonstreren! De pz gavers koos er enige tijd geleden voor om zijn informatiegestuurde werking te ondersteunen dmv het gebruik van tablet pc’s waarop de RIS-producten vanuit operationeel oogpunt ten volle kunnen worden benut in real time.

De publieksdag vindt plaats op ZONDAG 30 SEPTEMBER 2012 van 10u00 tot 17u00.
Locatie : Deerlijksesteenweg 43 te 8530 Harelbeke (naast Engels kerkhof).

Lees meer via onderhavige link … of breng een rechtstreeks bezoek aan de webstek die rond het gebeuren is opgezet … Volg het gebeuren via facebook.
De publieksdag kreeg ook de volle aandacht in het Nieuwsblad – editie zaterdag 22-09-2012.

INFOPOL 2013

De 10e editie van INFOPOL, vakbeurs voor de uitrusting van politie-, bewakings- en veiligheidsdiensten, vindt plaats op 28, 29 & 30 mei 2013 in Kortrijk Xpo (BE). Na 9 edities blijft INFOPOL dé tweejaarlijkse afspraak met alle aankoopverantwoordelijken en beslissingsnemers uit de volledige veiligheidsketen. Niet minder dan 126 exposanten presenteerden op de voorbije editie van INFOPOL hun nieuwste producten en diensten aan 3.066 professionals uit het politielandschap.

INFOPOL bewijst hiermee nog maar eens haar waarde en noodzaak als internationaal platform voor de politie-, bewakings- en veiligheidsdiensten.

RIS heeft alvast de intentie om politielandschap te informeren over een verfijnde InfoCOP-omgeving, InfoDOC, InfoPOP, alsook over InfoHOP én enkele nog op til staande nieuwe ontwikkelingen die zullen worden toegevoegd aan de zogenaamde InfoCOP-productsuite !

We brengen tijdens de beurs de primeur rond InfoTARGET en de koppeling van de data met de ANPR-technologie.

We kijken er alvast naar uit om u tijdens het evenement te mogen verwelkomen op onze stand !

GEKO Rally Ypres 2012

RIS Belgium, het internet bedrijf van Kurt Ghekiere, pakte dit jaar uit met een interessante samenwerking tijdens de GEKO Rally van Ieper 2012.

De websoftware InfoCOP werd ingezet als briefing en coördinatietool door de pz Arro Ieper en de organisatie van de 24 uren GEKO Rally Ypres.

Het team van RIS Belgium rustte daarvoor een viertal politie interventie wagens uit met 3G routers voor groot bereik. In het rally coördinatiecenter kon de lokale politie onder leiding van Hoofdcommissaris Georges Aeck de briefings en de conformiteitscontroles nauwgezet opvolgen op basis van de InfoCOP software. De ploegen in the field konden zo via het geïntegreerd forum zeer snel relevante informatie terugkoppelen naar het Rally HQ.

Nieuw was tevens dat RIS Belgium het twitterplatform mee integreerde in InfoCOP. Via de hashtags #twieper en #ieper2012 konden politie & veiligheidsdiensten in reële tijd informatie meevolgen die o.m. door de toeschouwers worden getweet.

Meer info was beschikbaar via onderhavige link :  ‘twieper’ link !

Adequate, snelle en compacte informatie staat immers borg voor het begeleiden van een dergelijk evenement. Samen met het electronisch gele-vlag-systeem van het Kortrijks bedrijf GeoDynamics, dat aan boord van alle rallywagens is voorzien, beoogden zowel politie als organisatoren een nog veiliger doortocht van de wagens op de diverse klassementsproeven te organiseren.

Zo werd de kracht en relevantie van de sociale media (Twitter) en de mobile internet platformen tastbaar op dit jaarlijks terugkerend sportieve evenement in en rond Ieper.

Het Team G&V Energy group, waarin Kurt Ghekiere een zitje als co-rijder bezet in het team Team G&V Historic, won op de koop toe de 24 uur van Ieper bij de Historics.

Themadagen “Excellente politiezorg” 2012

De 4de themadag EPZ voor de geïntegreerde politie gaat door op woensdag 09-05-2012 in de Limburghallen te GENK.

Thema : EPZ 2.0 of “Excellente politiezorg over de grenzen heen in een digitale samenleving”.

De Politieschool LIMBURG (PLOT) geldt als partner voor de organisatie van het evenement. De volledige InfoCOP-productsuite zal er voorgesteld worden in één van de workshops.

Programma en inschrijving via www.infozone.be. Volg het gebeuren ook via #EPZ20 via twitter.

Neem via onderhavige link kennis van de inhoud van de ‘workshop’ rond de InfoCOP-suite !

Themadagen “Excellente politiezorg” 2011

De 3de themadag EPZ voor de geïntegreerde politie ging door op vrijdag 20-05-2011 in de gebouwen van de KATHO te 8500 Kortrijk.

Het drieluik InfoCOP – InfoDOC en InfoPOP werd er op een aparte infostand voorgesteld en werd alvast een teaser voor de politiebeurs INFOPOL 2011.

Meer was alvast te lezen via de webstek van de OPAC.

RIS als actieve sponsor van Dirkz Quiz 2011 …

RIS was actieve sponsor van Dirkz Quiz 2011 – editie 21 … en bracht er ondermeer de producten InfoCOP – InfoDOC – InfoPOP en InfoHOP onder de aandacht.

De volledige opbrengst kwam ten goede aan Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen.

Neem een kijkje in de fotogalerij Dirkz Quiz 2011 …

Dirkz Quiz is een organisatie van (c) 2010 – RailwayProductions.be – Hosted By Real Internet Solutions – VZW DirkzQuiz – In Samenwerking met pz Vlas en Make A Wish